CURS LUCRATOR IN CRESTEREA ANIMALELOR
23/11/2016
CURS BUCATAR
23/11/2016

CURS AJUTOR BUCATAR

AJUTOR  BUCATAR
INSCRIERE CURS

Curs de calificare
Cod COR:
RO/01/1013/206  Autorizație ANC

Durată: 180 ore
Preț: 550 lei + taxă de examinare
Studii minime pentru participare: 4 CLASE!!!


Cursul de Ajutor de Bucatar, este AUTORIZAT de Autoritatea Nationala pentru Calificari (fost C.N.F.P.A).

Programul cursurilor teoretice și a activității practice este flexibil și adaptabil în funcție de nevoile cursanților.

Oferta furnizare curs: Cursurile se desfasoara atat la sediul firmei din Bucuresti si ale partenerilor din toata tara cat si la sediile firmelor/institutiilor interesate de furnizarea acestui curs pentru personalul angajat. Participantii vor beneficia de coffee break, materiale didactice si consiliere pe intreaga perioada a cursului.

Ajutorul de bucătar este o ocupație din cadrul sectorului de producție (bucătărie) aflat într-o unitate de alimentație independentă sau parte a unui complex hotelier, unități de catering.

Cunoștințele, deprinderile, aptitudinile și atitudinele unui ajutor de bucătar în mediul său de lucru se referă la manipularea alimentelor, producție culinară cu grad redus de complexitate, curățenie, ambalare, respectând normele legale de protecția muncii, igienă și siguranța alimentelor, protecția mediului.

ACTE NECESARE PENTRU INSCRIERE

 

  • ACT DE IDENTITATE/BULETIN;
  • CERTIFICAT DE NAȘTERE;
  • CERTIFICAT DE CĂSĂTORIE/HOTĂRÂRE DE DIVORȚ (DACĂ ESTE CAZUL);
  • ADEVERINȚĂ STUDII (MINIM 4 CLASE);
  • ADEVERINȚĂ MEDIC FAMILIE APT MEDICAL.

 

COMPETENTE PROFESIONALE DOBANDITE IN URMA ABSOLVIRII

 

  1. Cunoașterea materiilor prime și auxiliare și aplicarea cu rigoare a regulilor de depozitare și manipulare.
  2. Cunoașterea și aplicarea cu conștiinciozitate a operațiilor de prelucrare ale materiilor prime.
  3. Cunoașterea vaselor și ustensilelor, aparatelor și echipamentelor din bucătărie.
  4. Cunoașterea materialelor și substanțelor de igienă și utilizarea lor conform instrucțiunilor.
  5. Cunoașterea și utilizarea echipamentelor simple pentru încălzire.
  6. Cunoașterea regulilor de ambalare ale preparatelor culinare și le aplică conform instrucțiunilor.
  7. Cunoașterea NPM-PSI-SU și aplicarea cu consecvență.
  8. Cunoașterea regulilor de ingienă și pentru siguranța alimentelor și aplicarea lor cu rigurozitate.
  9. Cunoașterea regulilor de efectuare a curățeniei și aplicarea lor cu responsabilitate.
  10. Cunoașterea și aplicarea normelor de protecție a mediului și aplicarea lor cu consecvență.

 

SPECIMEN DIPLOMA