CURS LUCRATOR IN GOSPODARIA AGROTURISTICA
23/11/2016
CURS BRUTAR
23/11/2016

CURS LEGUMICULTOR

Legumicultor  – INSCRIERE CURScurs de calificare
Cod COR:
6111.1.4, Autorizație ANC

Durată: 360 ore
Preț: 550 lei + taxă de examinare
Studii minime pentru participare: Învățământ general obligatoriu.


Cursul de calificare pentru ocupatia: “Legumicultor” este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (fost C.N.F.P.A)

Cui se adreseaza cursul: tuturor persoanelor care lucreaza in domeniul agricol si doresc sa se califice  pentru meseria de “Legumicultor””.

Totodata, la curs vor fi prezentate module privind producerea legumelor, identificarea locului optim pentru pregatirea culturilor,  producerea rasadurilor, plantarea si intretinerea corespunzatoare a culturilor, recoltarea si depozitare.

Cu ajutorul diplomei obtinute, absolventii pot face dovada ca detin cunostinte si notiuni relevante pentru implementarea proiectelor finantate din Fonduri Europene.

Certificare: in urma absolvirii examenului final, cursantii vor intra in posesia certificatelor de absolvire pentru ocupatia de  “Legumicultor” si a suplimentelor descriptive care atesta competentele dobandite in urma cursului.

 Certificatul este valabil pe viata si este recunoscut atat in Romania cat si in tarile membre ale Uniunii Europene, aplicand Apostila de la Haga.

Participantii vor beneficia de coffee break, material didactice si consiliere pe intreaga perioada a cursului.

ACTE NECESARE PENTRU INSCRIERE

  • Carte de identitate
  • Certificat de nastere
  • Certificat de casatorie/hotarare de divort (daca este cazul)
  • Diploma de studii/adeverinta de studii/foaie matricola (8-10 clase)

 

COMPETENTE PROFESIONALE DOBANDITE IN URMA ABSOLVIRII

  1. Stabilirea amplasamentului şi a structurii culturilor legumicole;
  2. Aprovizionarea cu materii prime şi materiale (seminţe, material săditor, îngrăşăminte, pesticide);
  3. Producerea materialului săditor;
  4. Pregătirea terenului pentru înfiinţarea culturilor legumicole de câmp;
  5. Înfiinţarea culturilor legumicole de câmp;
  6. Executarea lucrărilor de întreţinere a culturilor legumicole;
  7. Asigurarea recoltării produselor legumicole şi desfiinţarea culturii;
  8. Stocarea şi depozitarea producţiei legumicole pentru valorificare şi consum;
  9. Comunicarea la locul de muncă;
  10. Munca în echipă;
  11. Aplicarea N.P.M. şi N.P.S.I.

Participantii vor beneficia de coffee break, material didactice si consiliere pe intreaga perioada a cursului.