CURS LUCRATOR IN COMERT
23/11/2016
CURS CAMERISTA
23/11/2016

CURS COFETAR-PATISER

COFETAR-PATISERINSCRIERE CURS
Curs de calificare!!!!
Cod COR:
 7412.1.2, Autorizație ANC

Durată: 360 ore (120 teorie, 240 practică)
Preț: 900 lei + taxă de examinare
Studii minime pentru participare: Învățământ general obligatoriu.


Amandină, ecler, savarină. Clasicele prăjituri ale românilor! Știi să le faci?
Entremet, mousee, glazură-oglindă. Noile tendințe în cofetărie! Știi să le faci?
Fii un profesionist al blaturilor, cremelor și decorurilor fanteziste!
Înscrie-te acum la cursul de cofetar!
Deschide peștera minunilor și îndulcește-i pe cei de lângă tine!
Acasă sau în laboratoare profesioniste, dovedește că ești un maestru dulce!


Cursul de Cofetar- Patiser, este AUTORIZAT de Autoritatea Nationala pentru Calificari (fost C.N.F.P.A).

Programul cursurilor teoretice și a activității practice este flexibil și adaptabil în funcție de nevoile cursanților.

Cui se adreseaza cursul: acest curs se adreseaza persoanelor care lucreaza in cofetarii si doresc sa isi imbunatateasca competentele sau celor care doresc sa inceapa o noua cariera in acest domeniu.

Cursul de Cofetar – Patiser este structurat astfel incat sa acopere toate etapele necesare unui cofetar cu experienta, pornind de la receptia si depozitarea corespunzatoare a marfii primite, conservarea si introducerea acestora in productie pana la  procedura de pregatire a ingredientelor si prepararea aluaturilor,  modelarea si decorarea produselor finale.

Certificare: In urma finalizarii examenului de absolvire, cursantii vor intra in posesia certificatelor de Calificare pentru ocupatia de “Cofetar – Patiser” si a suplimentelor descriptive care atesta competente dobandite in urma cursului.

Participantii vor beneficia de coffee break, materiale didactice si consiliere pe intreaga perioada a cursului.


Competențe profesionale dobândite în urma absolvirii examenului ANC:

1. Comunicare, lucrul în echipă și respectarea normelor de SSM și PSI:
– Comunicarea interactivă la locul de muncă;
– Efectuarea muncii în echipă;
– Aplicarea normelor de protecție a mediului;
– Aplicarea normelor igienico – sanitare;
– Aplicarea normalor SSM și PSI.
2. Organizarea Activității:
– Asigurarea aprovizionării cu materii prime și produse alimentare;
– Organizarea și întreținerea locului de muncă;
– Planificarea activității proprii.
3. Tehnicile și regulile meseriei:
– Ambalarea și pregătirea pentru comercializare a produselor;
– Asigurarea calității produselor;
– Exploatarea echipamentelor pentru copt și răcit;
– Manipularea, conservarea și depozitarea materialelor și produselor alimentare;
– Prepararea produselor de cofetărie;
– Realizarea decorațiunilor pentru produsele de cofetărie.


Pentru înscrierea la curs sunt necesare următoarele acte, în copie XEROX:

•    Carte de identitate;
•    Diplomă învățământ general obligatoriu (8/10 clase);
•    Certificat de naștere;
•    Certificat căsătorie/decizie divorț (dacă este cazul).