COFETAR
Curs de calificare
Cod COR: 7412.1.2, Curs Autorizat
Durată: 360 ore
Preț: 1200 lei + taxă de examinare
Studii minime pentru participare: Învățământ general obligatoriu.
Amandină, ecler, savarină. Clasicele prăjituri ale românilor! Știi să le faci?
Entremet, mousee, glazură-oglindă. Noile tendințe în cofetărie! Știi să le faci?
Fii un profesionist al blaturilor, cremelor și decorurilor fanteziste!
Înscrie-te acum la cursul de cofetar!
Deschide peștera minunilor și îndulcește-i pe cei de lângă tine!
Acasă sau în laboratoare profesioniste, dovedește că ești un maestru dulce!
Cursul de Cofetar, este AUTORIZAT de Autoritatea Nationala pentru Calificari (fost C.N.F.P.A).
Programul cursurilor teoretice și a activității practice este flexibil și adaptabil în funcție de nevoile cursanților.
Cui se adreseaza cursul: acest curs se adreseaza persoanelor care lucreaza in cofetarii si doresc sa isi imbunatateasca competentele sau celor care doresc sa inceapa o noua cariera in acest domeniu.
Cursul de Cofetar este structurat astfel incat sa acopere toate etapele necesare unui cofetar cu experienta, pornind de la receptia si depozitarea corespunzatoare a marfii primite, conservarea si introducerea acestora in productie pana la procedura de pregatire a ingredientelor si prepararea aluaturilor, modelarea si decorarea produselor finale.
Certificare: In urma finalizarii examenului de absolvire, cursantii vor intra in posesia certificatelor de Calificare pentru ocupatia de “Cofetar ” si a suplimentelor descriptive care atesta competente dobandite in urma cursului.
Participantii vor beneficia de coffee break, materiale didactice si consiliere pe intreaga perioada a cursului.
Competențe profesionale dobândite în urma absolvirii examenului ANC:
1. Comunicare, lucrul în echipă și respectarea normelor de SSM și PSI:
– Comunicarea interactivă la locul de muncă;
– Efectuarea muncii în echipă;
– Aplicarea normelor de protecție a mediului;
– Aplicarea normelor igienico – sanitare;
– Aplicarea normalor SSM și PSI.
2. Organizarea Activității:
– Asigurarea aprovizionării cu materii prime și produse alimentare;
– Organizarea și întreținerea locului de muncă;
– Planificarea activității proprii.
3. Tehnicile și regulile meseriei:
– Ambalarea și pregătirea pentru comercializare a produselor;
– Asigurarea calității produselor;
– Exploatarea echipamentelor pentru copt și răcit;
– Manipularea, conservarea și depozitarea materialelor și produselor alimentare;
– Prepararea produselor de cofetărie;
– Realizarea decorațiunilor pentru produsele de cofetărie.
Pentru înscrierea la curs sunt necesare următoarele acte, în copie XEROX:
• Carte de identitate;
• Diplomă învățământ general obligatoriu (8/10 clase);
• Certificat de naștere;
• Certificat căsătorie/decizie divorț (dacă este cazul).